Impressum
Professionel grafik l Manga Forretning l Tips og Tricks l Spørgsmål l How-To's l Galleri l Forum

Lær hvordan du får mest ud af Mangaka ved at benytte disse fantastiske tips og tricks

. Hvorfor er Copic så enestående?
. Hvorfor er Copic Marker systemet det perfekte valg?
. Vil markerne tørre ud?
. Hvordan genopfylder De Clopic Markerne?
. Hvordan fungerer farve nummer systemet?
. Hvor stabile og hurtigtørrende er Copic marker farverne?
. Hvordan opnår De airbrush effekten med Copic markere?
. Hvorfor er der Wide markere?
. Kan man kombinere medier?
. Hvilke er de bedste hudfarver?
. Hvilke nogle tips kan gives for at opnå et vellykket farve resultat?
. Hvad bruges Skærm farver til?
. Hvad er Copic Opak hvid?
. Hvordan blander jeg farver?
. Hvad hvis mine markere smitter af?
. Hvordan lærer jeg at tegne tegneserier eller Manga?
. Hvilke trin skal der tages for at tegne en professionel Manga?
. Hvorfor er Copic Marker systemet det perfekte valg?
  Hvorfor er Copic så enestående?
 
Da Copic blev introduceret i 1987 var Copic den eneste marker i verden, som var alkohol-baseret, genopfyldelig og udstyret med udskiftelige spidser. I dag er Copic fortsat det førende navn indenfor professionelle markere, produceret til kunstnere og designeres behov. Disse markere har høj kvalitet blæk, som checkes 4 gange under produktionen for at opnå nøjagtighed. Copic pennene gennemgår en meget udførlig kvalitetskontrol, hvilket medfører, at produktet aldrig bliver genstand for reklamationer. Markerens høje kvalitetsopbygning inkluderer også en tætsiddende penselhætte og klart påtrykt farveidentifikation. Markerne passer til en speciel airbrush anordning, som kan forvandle markerne til en airbrush. Enhver som bruger en Copic Sketch marker, en Wide eller Ciao marker, mærker hurtigt forskellen i kvalitet i forhold til andre mærker.

  Hvorfor er Copic Marker systemet det perfekte valg?
 

Copic Marker systemet er et resultat af forventninger og behov fra forskellige grupper af professionelle designere og tegnere. Systemet blev optaget og videreudviklet til markedets behov. Selvom systemet er blevet udvidet og består af mange andre produkter og komponenter, fungerer hver enkelt artikel i en helhed og er kompatibel med de andre.

top
  Vil markerne tørre ud?
 
Hvis markerne er opbevaret korrekt med den specielt tilpassede hætte, kan markerne holde i mange år. Husk altid at sætte proppen på, når markerne ikke anvendes. Hvis hætten ikke er på, når markeren ikke anvendes, vil fiberspidsen tørre ud. Også vid brug af airbrush anordningen kan udtørre markerens spids, især hvis der er brugt for meget lufttryk. Såfremt det skulle ske, at spidsen tørrer ud, kan de blot erstatte den med en ny.

  Hvordan genopfylder De Clopic Markerne?
 
VARIOUS INK refillerne er Copic markernes "benzin station", hvilket i øjeblikket gør dem til de mest økonomiske på markedet. Genopfyldningen er let, hurtig og kan udføres på en "ren" måde.

top
  Hvordan fungerer farve nummer systemet?
 
Lad os begynde med en farve, f.eks. R08, R-et står for farvefamilien Rød (B-blå, Y-gul, NG-neutral grå, E-jordfarver osv.). Det sidste nummer, 8 i dette tilfælde, fortæller hvor mørk farven er. Dette betyder, at R59 er mørkere end R08, men R08 er mørkere end R20, fordi 8 er højere end 0.Tallet efter bogstavet(erne) er farvetonen eller hvor mørk og lys farven er. I tilfældet R08, har den et lille orange skær, mens en R59 har en næsten rød-violet tone. Såfremt man skal tegne en skygge på et emne, forsøg da at anvende to nuancer i den samme farvefamilie, de lysere til mellemfarver og de mørkere til skygger.

  Hvor stabile og hurtigtørrende er Copic marker farverne?
 
Ligesom tegninger lavet med andre sprøjtebaserede markere, vil mange farver falme, hvis de bliver udsat for lys i en længere tidsperiode. For at beskytte Deres kunstværk, foreslås det, at De laver farvede kopier direkte fra kunstværket. Disse kopier vil ofte holde meget længere end originalen og kan blive udsat for lys i en billedramme. Såfremt De ønsker at fremvise Deres original, tilbydes transotype foldere, som blokerer de fleste af de harmfulde UV stråler, som skader en marker tegning. Med tiden vil selv beskyttede tegninger falme, hvis de udsættes for UV stråler igennem mange år.

top
  Hvordan opnår De airbrush effekten med Copic markere?
 
Til dette blev Copic Airbrush systemet udviklet. Systemet består af et luft greb, i hvilken man placerer en Sketch marker, med lufttryk som kommer enten fra luftdåser eller luftkompressor. Luften bliver så blæst ud fra den brede eller pensilspidsen til papiret for at opnå dette ”bløde” udseende. Skulle De allerede eje en luftkompressor, kan De tilpasse luftstrømmen til kompressorens udgang, derefter kan De tilslutte Deres kompressor til Copic systemet med en 1/8 tomme slange.

  Hvorfor er der Wide markere?
 
Copic Wide markere har en super bred spids på 21 mm, som gør markeren ideel til at farvelægge større områder, selve objektet eller til hele baggrunden. Spidsens skarpe hjørner tillader en præcis placering på papiret og arbejder med tre stregbredder.

top
  Kan man kombinere medier?
 
Ja. Mange kunstnere kombinerer markere, farveblyanter, pasteller og blæk. Tegnere benytter denne kombination af medier til at opnå smukke effekter.

  Hvilke er de bedste hudfarver?
 
Udfra forespørgsler fra Copic brugere blev specielle hudfarve sæt for Sketch og Ciao udvalgt. Profil tegnere kan vælge fra det totale 12 farve sortiment - hver farve er velegnet til at tegne forskellige nuancer af hud.

top
  Hvilke nogle tips kan gives for at opnå et vellykket farve resultat?
 
Ved at farve i små cirkler, holder man alle hjørne våde. For at give dybde til et billede, vælg da 3 markere inden for den samme farvefamilie (B00, B02, B05 f.eks.). Brug den lyseste (B00) til højdepunkter og begynd med den farve først. Tilføj mellemfarven til middelnuancerne (B02) og brug den mørkeste nuance til skygger (B05). For at opnå det bedste resultat kan det anbefales at anvende høj kvalitetspapir som f.eks. Copic Marker blokkene. Undlad at farve over hvid, da dette kan misfarve Deres spidser.

  Hvad bruges Skærm farver til?
 
Skærm farver er en klar klæbet bagside film, som De kan skære til, således at den passer til et område på en tegneserie. De ses hovedsageligt som mønstre eller tekstiler og tilføjet som effekter. Skærm farver bliver brugt, fordi de er lette at fotokopiere, hvor skygger med en blyant eller med markere ikke kopieres helt så godt.

top
  Hvad er Copic Opak hvid?
 
Opak hvid er en hvid pigment/maling, Den tilsættes for at færdiggøre tegninger med en pen for at tilføje højdepunkter, eller "glimt" af hvid. Opak hvid kan også bruges til rettelser.

  Hvordan blander jeg farver?
 
Den nemmeste måde at blande farver på, er at begynde med den lyse farve og derefter male over med en mørkere farve af lignende nuance, mens den lyse farve stadig er våd. Gå så tilbage til det hjørne, hvor de to farver møder hinanden med den lyse farve igen. Eller De kan gå over området mellem de to farver med den farveløse blender, indtil farverne bliver blandet ind i hinanden.

top
  Hvad hvis mine markere smitter af?
 
Markere baseret på alkohol vil smitte af på de fleste papirkvaliteter. Derfor har en af Europas største og vigtigste papirfabrikker udviklet de eksklusive Copic marker blokke, som findes i 3 størrelser. Disse blokke besidder de bedste karakteregenskaber til at modtage alkohol-baserede markere.

  Hvordan lærer jeg at tegne tegneserier eller Manga?
 
Se venligst de nyttige tips og prøver i Manga vejledningen. Vi anbefaler ligeledes Manga kunstner bøgerne. Alle disse bøger er illustrerede med mange tegninger og giver detaljerede informationer.

top
  Hvilke trin skal der tages for at tegne en professionel Manga?
 
Til mere detaljerede tegninger og finere linier foreslår vi, at De begynder tegningen i et større format og senere reducerer den. Vi foreslår også, at de foreløbige tegninger udføres med blyant. Efterfølgende påbegyndes blækpåfyldningen med Copic Multiliners SP i bredden 0.1 eller 0.3 mm. Gå herefter tilbage med en lidt tykkere pen (0.5 mm) og gør den eller de linier tykkere, som De måtte ønske. Brug en pen til sidst til at afslutte med fremhævning eller mørklægning af områder. Så snart De er færdig med blækpåfyldningen, kopier da Deres kunstværk! Herefter kan De med fordel anvende skærm farver på Deres kopi. Skærm farver er en se-igennem etiket, som De skærer til for at tilføje præcise skygger, effekter og baggrunde til Deres kunstværk. En sort/hvid kopi vil optage disse designs perfekt, hvor blyant skygger, markere eller vandfarver ikke ville synes helt så perfekt. Tag herefter endnu en kopi af Deres kunstværk.

Dette er således Deres færdige sort/hvid kopi til Manga formål. Såfremt De ønsker at farvelægge Deres billede, lad da venligst være med at farvelægge originalen, farvelæg kun kopier. For at opnå den bedste farveoverflade, tag Deres kopier på papir fra de alkohol baserede Copic marker blokke.

top
  Hvorfor er Copic Marker systemet det perfekte valg?
 
Copic marker systemet er resultatet af forventninger og behov fra forskellige grupper af professionelle designere og tegnere. Systemet blev optaget og videreudviklet til markedets behov. Selvom systemet blev udviklet til at bestå af mange andre produkter og komponenter, er hver enkelt af disse med til at fuldende systemet og er kompatible med hinanden.
  © 2008-2013 HOLTZ OFFICE SUPPORT, All rights reserved
COPIC is a brand of Too Corporation, Tokyo-Japan